Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 18:04 - Досадните навици на жените
Автор: goldi Категория: Тя и той   
Прочетен: 6173 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 06.01.2009 18:06


Жените са изтъкани от красота, изящество, но нима някой може да отрече техните слабости и противоречия, които трудно могат да бъдат изчерпани в статия като тази. Затова реших да споделя част от най-често срещаните вредни навици при жените и да проследя, макар и частично, причините, които ги мотивират. Да, тази тема може да бъде доразвита и с риск много нежни създания да ме намразят, нека това се случи.

image

 

ДЪЛГИТЕ РАЗГОВОРИ НА... БЕЗСМИСЛЕНИ ТЕМИ
Е, да! Не звучи особено логично и оправдано да се отделя такъв значителен капацитет от време в клюкарстване с приятелка по телефона на тема „Каква дрешка си купих”, „Каква разпродажба има”, „Виж я тази как изглежда” или „Готиния сладур, с когото се „запознах” снощи”.
ЗАЩО: всяка жена интуитивно усеща, че едва ли би могла да обсъжда подобни „общественозначими” теми със своята половинка, без риск диалогът да премине в монолог. Докато приятелката винаги ще е готова да задоволи комуникативните й потребности, пък било то и само временно!

ПАЗАРУВАНЕТО
Класика! Факт е, че шопинг-терапията е любимо занимание за нежния пол, а и както е известно “G” точката при жените е в края, но не на тона което се прави с половинката, а на думата shopping. Представителки на нежния пол са в състояние съвсем безгрижно да пилеят време (и пари!), отдавайки се на това свое хоби. Или - още по-непонятно за мъжката аудитория - да прекарат часове наред в обиколки по магазините, в разглеждане на стоки и мерене на дрешки без да купят каквото и да било. Просто ей така!
ЗАЩО: Намиране на конкретни неща върху които да насочат ума си, а и е идеалния начин според тях за релаксация след многото грижи.

РАЗТОЧИТЕЛСТВОТО НА ВРЕМЕ
Часове наред, прекарани в четене на списания, лакиране на нокти, приготвяне на маски за коси и лице, гримиране... Просто мъжете понякога не разбираме нуждата от всички тези сложни процедури, които уж служат за разкрасяване, а всъщност с тях или без тях  все същото. За жените обаче тези малки „ритуали” имат своя смисъл и значение и носят не по-малко удоволствие от спорта или пиенета на бира с приятели при мъжете.
ЗАЩО: Това им влияе върху самочувствие най-вече, а и грижите за външността, създават усещане за пълноценност. За тях това е  чудесен начин да се поглезят така, както искат.

   ЛИПСА НА КОНКРЕТИКА
Някой знае ли къде точно е това „Малко по-натам” или каква е продължителността на минутата във фразата „Минута само и тръгваме...” Любима фраза на толкова жени, и то в най-неподходящите моменти! А минутата обикновено прераства на пет, десет, понякога час... Сякаш преди това не е имала всичкото врене на света, за да се приготви за излизане! И когато се появи най-сетне, ами... тя си е все същата. Какво е правила толкова време в банята или пред тоалетката не става съвсем ясно.Този маниер можете да наблюдавате при един значителен процент от жените.

ЗАЩО: да кажем просто, че губят представа за времето, когато става въпрос за излизания, подбиране на дрехи, обличане, гримиране и т.н. Понякога жените просто се увличат от стремежа си да изглеждат добре.


image  ЦУПЕНЕТО
Един любим похват на жените, когато търсят определен ефект, който по друг начин не биха постигнали. Този метод е доста повърхностен, но същевременно много ефикасен и изнервящ, защото умишлено внася изкуствено напрежение в отношенията между двама партньори. Мъжете също се цупим понякога, но... само понякога. За нежната половинка това е нещо като запазена марка.
ЗАЩО: Правейки се на сърдити много по-лесно получават много неща, включително износване на нервната система на повечето мъже.

image  МРЪНКАНЕТО
Един наистина лош маниер, който обикновено върви в комбинация с цупенето! Започне ли една жена да мрънка, трудно може да се запази хладнокръвие.
ЗАЩО: естествено това си е израз на недоволство. Защо жените не могат просто да се изкажат ако има нещо и после достойно да си замълчат, а трябва да изнервят и другите около себе си? Ами правят го защото такава и е природата, някой да е чувал змия да не съска когато нещо я е подразнило?

Не че е нужно да харесваме всички лоши навици на половинката си, но ако се научим да приемаме нейните „безобидни” слабости и недостатъци всичко може да е много по-лесно, но пък тя може да ни се качи на главата. А дали крилатата фраза „За да получиш, трябва да дадеш” важи с пълна сила при представителките на нежния пол?!?

 

image

Но истината е, че без тях не можем и трябва да ги приемем с всичките им недостатъци



Тагове:   навици,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - I just want to be good for you!
28.01.2009 09:15
Samo ste popitam What is a man without a woman?
цитирай
2. анонимен - коментар
29.03.2009 17:23
колко ли време ти е отнело да анализираш .......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goldi
Категория: Забавление
Прочетен: 1344042
Постинги: 12
Коментари: 787
Гласове: 73
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031